Scan Normenkader Informatiebeveiliging: Hoe sta jij ervoor?

Op dinsdag 26 september organiseren we speciaal voor het onderwijs deze webinar. In 30-45 minuten  informeren we je over het Normenkader, hoe onze scan je helpt te begrijpen waar je nu staat, én wat je volgende stap wordt. 

Inschrijving is geopend.

Ik meld mij aan
Scan Normenkader leaflet

Beste Lezer,

Door het ministerie van OCW, Kennisnet, PO-raad en VO-raad is het programma Digitaal Veilig Onderwijs geïnitieerd. Een van de onderdelen uit het programma betreft het normenkader informatiebeveiliging. Het normenkader bestaat uit meer dan 300 punten (toetsingskader). Volgens Kennisnet wordt het een flinke klus voor scholen om te voldoen aan het normenkader. Maar waar staat jouw school nu en wat moet je doen om de noodzakelijke stappen te zetten? Als schoolbestuur ben je er verantwoordelijk voor dat jouw organisatie voldoet aan het normenkader.

Het begint dus met inzicht. Hiervoor hebben wij de Scan Normenkader Informatiebeveiliging ontwikkeld. Hiermee geven we inzicht in de huidige status van informatiebeveiliging op jouw school. Meer weten over de impact van het Normenkader en hoe de scan daarbij kan helpen? Sluit dan aan bij deze webinar. 

Organisatoren

  • Marcel de Jager - Expanding Visions

  • Gert van Milligen - Expanding Visions

Programma

Op 26 september van 15:30-16:15u komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Inleiding normenkader informatiebeveiliging en privacy
  • Gevolgen van het normenkader
  • Scan Normenkader Informatiebeveiliging

 

Kennisdelen

Voor wie bedoeld?

Deelname is exclusief voorbehouden aan medewerkers uit het onderwijs. Met name interessant voor het bestuur en de IT-verantwoordelijken.

Veel gestelde vragen

Mag ik een collega uitnodigen? Jazeker! Stuur je collega de uitnodiging of de link door uit de e-mail. Je collega kan zich dan zelf aanmelden.

Zijn er kosten aan verbonden? Nee, je deelname is geheel gratis.

Wat is het normenkader?

Door het ministerie van OCW, Kennisnet, PO- en VO-raad is het programma Digitaal Veilig Onderwijs geïnitieerd. Een onderdeel hiervan is het Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy (IBP). Het normenkader (voor Funderend Onderwijs) beschrijft de normen voor een digitaal veilige schoolorganisatie en biedt voorbeeldmaatregelen voor schoolbesturen. Voor meer informatie lees het artikel op Kennisnet

Wil je ook bij de webinar zijn?

Ik meld mij aan

Contact

Bel of mail met Jaap Kraaijenhagen

M : 06 55 70 63 88

jaap.kraaijenhagen@ev.nl

Contact_Jaap_grijs