Waarom IT-projecten mislukken, en hoe je dit voorkomt

Online kennissessie 'Leren met IT: Van denken naar doen'

Ervaar je ook dat het doel van het IT-project kraakhelder is, maar de route naar succes vaak ontbreekt? Speciaal voor het onderwijs organiseert Expanding Visions deze online sessie 'Leren met IT: Van denken naar doen'. In 60 minuten gaan we samen aan de slag om elkaars visie en leerpunten te delen. 

Woman climbing up rock wall at the gym

Beste Lezer,

De inzet van IT bij het leerproces, al dan niet op afstand, wordt steeds belangrijker. IT-projecten staan er echter om bekend dat ze langer duren en meer kosten dan gepland. Bij IT-projecten is het doel vaak helder, maar de route er naartoe meestal niet. Hoe kom je dan toch succesvol van denken naar doen?

Dit vraagt niet alleen om visie maar ook om een projectmatige aanpak. Veel IT-projecten mislukken door een slechte voorbereiding. Hoe zorg je ervoor dat jouw project niet uit de hand loopt? Een goede voorbereiding is hierbij het halve werk. In deze sessie bespreken wij met elkaar welke factoren en aanpak hierbij risico’s minimaliseert en de haalbaarheid optimaliseert.

Luister, kijk en discussieer met ons mee om samen te bepalen hoe je met een goede voorbereiding concrete stappen in de gewenste richting zet.
Expanding Visions organiseert een kennissessie in het kader van ‘Van denken naar doen’. We gaan samen met jou aan de slag om elkaars visie en leerpunten te delen. Heb je een specifieke vraag of case? Laat het ons van tevoren weten. Deze zal zeker aan bod komen!

Organisatoren

  • Gastheer en expert: Krijn Padmos - Partner Expanding Visions
  • Expert: Pieter Roovers - Coach Expanding Visions

Programma 22 maart 2023

Tijdens de sessie komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Waarom gaan projecten mis?
  • Wat kan je doen om dit te voorkomen?
  • Hoe kom je van denken naar doen?
  • Wat zijn de besturingselementen en -momenten?

Tijd: 15:30 - 16:30u (virtuele inloop vanaf 15:20u)

 

 

 

Kennisdelen

Voor wie bedoeld?

Speciaal voor bestuurders, directies, schoolleiders en beleidsmedewerkers. Deelname is voorbehouden aan medewerkers van onderwijsinstellingen.

Veel gestelde vragen

Mag ik een collega uitnodigen? Jazeker! Stuur je collega de uitnodiging of de link door uit de e-mail. Je collega kan zich dan zelf aanmelden.

Zijn er kosten aan verbonden? Nee, je deelname is geheel gratis.

Wat is een rondetafelsessie? Expanding Visions organiseert een interactieve sessie met een gespreksleider. 

Wil je ook bij de rondetafelsessie zijn?

Contact

Bel of mail met Jaap Kraaijenhagen

M : 06 55 70 63 88

jaap.kraaijenhagen@ev.nl

Contact_Jaap_grijs